Ads 468x60px

Pages

Császárcsók

1256.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
20 dkg vaj,
12 dkg porcukor,
6 tojássárgája,
reszelt citromhéj,
baracklekvár,
a krémhez:
1 pohár tejszín,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg cukor,
10 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, és keverés közben adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat. A habosra kevert masszához fakanállal keverjük hozzá a lisztet. Béleljük ki a sütőlemezt fehér papírral, és nyomjunk egy nyomózsákkal puszedlikat a papírra. Betölthetjük baracklekvárral, vagy csokoládékrémmel. A puszedlik egyik felét mártsuk csokoládéba a középvonalukig. A csokoládékrém elkészítéséhez keverjük össze a tejszínt, az étcsokoládét, és a cukrot egy zománcos tálban. Olvasszuk fel gőz fölött, és forrósítsuk fel, de forralni nem szabad. A felmelegítés után állítsuk hideg vízbe, és néhány keverés mellet hűtsük le. Miután kihűlt, adjuk hozzá a vajat, és habverővel keverjük ki habosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése