1252.
HOZZÁVALÓK:
1/2 l tej,
5 dkg vaj,
13 dkg búzadara,
2 tojássárgája,
8 dkg parmezán sajt,
3-4 kávéskanál tejszín,
csipetnyi só, és paprika.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet, és adjuk h ozzá
a vajat, majd főzzük fel benne a búzadarát. Keverjük simára, és h agyjuk
meleg h elyen pih enni
15-20 percig. Ezután keverjük bele a tojássárgákat, a lereszelt parmezán
sajtot, a tejszínt, a sót és a paprikát. Kenjük a masszát 1 cm vastagon egy
kivajazott, kilisztezett tepsibe, és tegyük h ideg
h elyre. A kih űlt
és megkeményedett masszából szúrjunk ki egy pogácsaszaggatóval kis
fánkocskákat. Egy lábasban forrósítsunk fel kevés, fele részben vajat, fele
részben zsírt, és a kis fánkokat pirítsuk meg mindkét oldalán. Tegyük őket
tepsibe egymás mellé, a tetejüket szórjuk meg parmezán sajttal, és meleg
sütőben olvasszuk rájuk a sajtot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése