1255.

HOZZÁVALÓK:
22 dkg vaj,
33 dkg porcukor,
33 dkg liszt,
6 tojás,
1 dl tej,
1 csomag sütőpor,
2 dkg kakaópor,
1 csomag vaníliáscukor,
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a cukor felével. Keverjük habosra a vajat a cukor másik felével, majd keverés közben egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, a tejet, a sütőport, és a vaníliáscukrot. A felhabosított masszához keverjük hozzá fakanállal a tojáshabot és a lisztet, majd osszuk ketté. Az egyik részéhez keverjük hozzá a kakaót. Béleljünk ki papírral egy tepsit, és a kétféle masszából kenjünk 1-1 azonos méretű lapot, majd süssük ki őket. Miután kisült töltsük meg a lapokat baracklekvárral, hintsük meg vaníliáscukorral, és hidegen szeleteljük fel.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése