1265.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
15 dkg vaj,
20 dkg kukoricaliszt,
1-2 dl tej,
15 dkg cukor,
10 dkg méz,
10 dkg vaníliáscukor,
1/2 citrom,
20 dkg sárgabaracklekvár,
3 cl barackpálinka.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk alapot a tejből, a
vajból, és a kukoricalisztből, majd h űtsük ki.
Keverjük h abosra a tojássárgákat a cukor felével,
a mézzel, a vaníliáscukorral, és a citrom levével, illetve a lereszelt h éjával.
Keverjük h ozzá a kukoricás alapot. Verjünk
kemény h abot a tojásfeh érjékből
a cukor másik felével, és keverjük könnyedén a masszáh oz.
Öntsük kivajazott formába, és pároljuk gőz felett 3/4 órán keresztül. Miután a
formából kiöntjük, a pálinkával elkevert barackízzel még melegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése