1265.

HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
15 dkg vaj,
20 dkg kukoricaliszt,
1-2 dl tej,
15 dkg cukor,
10 dkg méz,
10 dkg vaníliáscukor,
1/2 citrom,
20 dkg sárgabaracklekvár,
3 cl barackpálinka.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk alapot a tejből, a vajból, és a kukoricalisztből, majd hűtsük ki. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukor felével, a mézzel, a vaníliáscukorral, és a citrom levével, illetve a lereszelt héjával. Keverjük hozzá a kukoricás alapot. Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a cukor másik felével, és keverjük könnyedén a masszához. Öntsük kivajazott formába, és pároljuk gőz felett 3/4 órán keresztül. Miután a formából kiöntjük, a pálinkával elkevert barackízzel még melegen tálaljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése