1254.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
24 dkg cukor,
24 dkg kukoricaliszt,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
4 evőkanál rum,
2 citrom,
ízlés szerint választott krém,
vagy baracklekvár,
a citrommázh oz:
2 citrom,
40 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojássárgákat a cukor felével, majd adjuk h ozzá
a vaníliáscukrot, a rumot, és a citromok kifacsart levét. Verjük fel a tojásfeh érjéket
a cukor másik felével. Keverjük a tojássárgájákh oz
a h abot, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Öntsük a masszát egy kivajazott, kilisztezett nagy tortaformába, és közepesen
meleg sütőben süssük ki. A sütés elején a sütő ajtaját h agyjuk
egy kissé nyitva, és csak a pirulás megkezdődése, a torta megfordítása után
csukjuk be egészen. A sütés utolsó negyedében vegyük kisebb fokozatra a sütőt.
Vágjuk a kih űlt tortát 3 rétegre, és töltsük
meg valamilyen pikáns krémmel, vagy baracklekvárral. Végül vonjuk be a 2 citrom
levében simára kevert porcukorból készített citrommázzal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése