1254.

HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
24 dkg cukor,
24 dkg kukoricaliszt,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
4 evőkanál rum,
2 citrom,
ízlés szerint választott krém, vagy baracklekvár,
a citrommázhoz:
2 citrom,
40 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukor felével, majd adjuk hozzá a vaníliáscukrot, a rumot, és a citromok kifacsart levét. Verjük fel a tojásfehérjéket a cukor másik felével. Keverjük a tojássárgájákhoz a habot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Öntsük a masszát egy kivajazott, kilisztezett nagy tortaformába, és közepesen meleg sütőben süssük ki. A sütés elején a sütő ajtaját hagyjuk egy kissé nyitva, és csak a pirulás megkezdődése, a torta megfordítása után csukjuk be egészen. A sütés utolsó negyedében vegyük kisebb fokozatra a sütőt. Vágjuk a kihűlt tortát 3 rétegre, és töltsük meg valamilyen pikáns krémmel, vagy baracklekvárral. Végül vonjuk be a 2 citrom levében simára kevert porcukorból készített citrommázzal.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése