Ads 468x60px

Pages

Spanyol habos krém

1259.

HOZZÁVALÓK:
3 dl + 2 kanál tej,
1/2 vaníliarúd,
6 tojás,
6 kávéskanál liszt,
28 dkg cukor,
baracklekvár,
darabos fehér mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljunk fel 3 dl tejet a vaníliával. Keverjük simára a tojássárgákat, a lisztet, és 12 dkg cukrot két kanál hideg tejjel. Verjünk fel 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral. A felforrt tejet folyamatos kevergetés közben öntsük a sárgájához, és melegen további kevergetés mellett sűrítsük be. Adjuk hozzá a tojáshabot, keverjük simára, és öntsük kivajazott tűzálló tálba. A tetejét hintsük meg baracklekvárral. A maradék 2 tojásfehérjét melegen verjük habbá 8 dkg cukorral, majd hidegen keverjük, és nyomózsákból a krém tetejét rácsozzuk be. Szórjuk meg darabosra vágott fehér mandulával, és süssük szép pirosra. Még forrón tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése