1266.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
15 dkg zsír,
5 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojás,
1 evőkanál tejföl,
a töltelékh ez:
15 dkg cukor,
1 dl tej,
18 dkg darált dió, vagy mák,
1/2 csomag vaníliáscukor,
5 dkg mazsola,
reszelt citromh éj,
késh egynyi
őrölt fah éj.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből a
zsírral, a porcukorral, a sütőporral, a tojásokkal, és a tejföllel. Formázzunk
golyókat a tésztából, és egyenként nyújtsuk ki. A töltelékh ez
forraljuk fel a tejet a cukorral, és forrázzuk le vele a darált diót, vagy
mákot. Tegyük bele a vaníliáscukrot, a mazsolát, a reszelt citromh éjat,
és a fah éjat. Töltsük meg a kinyújtott
tésztákat, sodorjuk fel őket és h ajlítsuk
kifli alakúra. Tegyük a kürtőcskéket kivajazott tepsibe, kenjük meg tojással,
és forró sütőben süssük ki. Vaníliáscukorral megszórva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése