Ads 468x60px

Pages

Danubius rétes

1355.
HOZZÁVALÓK:
1 evőkanál búzadara,
15 dkg burgonya,
10 dkg darált mandula,
2 evőkanál rum,
1 evőkanál porcukor,
rétestészta.

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzük meg a púpozott evőkanál búzadarát 1/2 dl vízben, majd várjuk meg, amíg a vizet magába szívja. Hámozzuk meg a héjában főtt burgonyát, törjük át, és keverjük össze a darált mandulával, a főtt darával, a rummal, és a porcukorral. Locsoljuk meg az előzőleg elkészített rétestésztát olvasztott zsírral, hintsük meg búzadarával, és kenjük meg a töltelékkel. Göngyöljük fel, kenjük meg a tetejét zsírral, és kizsírozott tepsiben, előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Vaníliás porcukorral meghintve, mandulamártással tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése