1344.
HOZZÁVALÓK:
1 kg főtt burgonya,
50 dkg liszt,
60 dkg túró,
25 dkg porcukor,
20 dkg zsír,
20 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg mazsola,
6 tojás,
1 citrom,
só,
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a főtt, áttört
burgonyát még melegen 3 tojással, a liszttel, és kevés sóval. A túrótöltelékh ez
törjük át szitán a túrót, majd keverjük össze alaposan a másik 3 tojással, a
porcukorral, a citrom lereszelt h éjával, és a
mazsolával. Nyújtsuk ki a tésztát egy deszkán kisujjnyi vastagságúra, és
vágjunk belőle h áromszög alakú formákat.
Osszuk el rajtuk a tölteléket egyenletesen, tojásfeh érjével
kenjük meg a tészta szélét, majd h ajtsuk
vissza. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki, tésztaszűrőn csepegtessük le, és
forgassuk meg zsíron aranysárgára pirított zsemlemorzsában. Vaníliás
porcukorral megh intve, még melegében tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése