Ads 468x60px

Pages

Erdélyi túrós derelye

1344.
HOZZÁVALÓK:
1 kg főtt burgonya,
50 dkg liszt,
60 dkg túró,
25 dkg porcukor,
20 dkg zsír,
20 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg mazsola,
6 tojás,
1 citrom,
só,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:

Gyúrjuk össze a főtt, áttört burgonyát még melegen 3 tojással, a liszttel, és kevés sóval. A túrótöltelékhez törjük át szitán a túrót, majd keverjük össze alaposan a másik 3 tojással, a porcukorral, a citrom lereszelt héjával, és a mazsolával. Nyújtsuk ki a tésztát egy deszkán kisujjnyi vastagságúra, és vágjunk belőle háromszög alakú formákat. Osszuk el rajtuk a tölteléket egyenletesen, tojásfehérjével kenjük meg a tészta szélét, majd hajtsuk vissza. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki, tésztaszűrőn csepegtessük le, és forgassuk meg zsíron aranysárgára pirított zsemlemorzsában. Vaníliás porcukorral meghintve, még melegében tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése