Ads 468x60px

Pages

Hideg kőttes

1354.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
10 dkg vaj,
2 tojássárgája,
kevés só,
tej, vagy aludttej,
a töltelékhez:
túró, vagy lekvár, vagy darált dió, vagy mák.

ELKÉSZÍTÉS:

Futtassuk meg az élesztőt kevés cukros tejben, majd dolgozzuk össze a lisztben elmorzsolt vajjal, a tojássárgákkal, a cukorral, csipetnyi sóval, és annyi tejjel, vagy aludttejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Dagasszuk hólyagosra, majd letakarva, langyos helyen hagyjuk addig kelni, míg a duplájára nő. Ha megkelt, nyújtsuk lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra. Tetszés szerinti formákat alakíthatunk ki belőle, melyeket különböző töltelékekkel tölthetünk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése