1351.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg élesztő,
1 dl tej,
1 kiskanál cukor,
70 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg vaj,
só,
a töltelékh ez:
30 dkg rizs,
8 dkg cukor,
1 l tej,
3 tojás,
a tetejére:
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk meg az élesztőt cukros,
langyos tejben. Ha megkelt, dagasszuk a liszttel, a tojással, és az olvasztott
vajjal nem túl lágy, de megfelelően rugalmas tésztává. Amikor már h ólyagos,
takarjuk le, és h agyjuk meleg h elyen
kelni. Közben főzzük a rizst cukros tejben puh ára,
h űtsük ki, majd keverjük bele a tojások
sárgáját, és a kemény h abbá vert feh érjét.
Ezután a kelt tésztát belisztezett deszkán nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, és
simítsuk a tetejére a rizst. Mint a rétest tekerjük fel, és tegyük kizsírozott
tepsibe. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük meg. Miután kih űlt,
felszeletelve, porcukorral megh intve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése