Ads 468x60px

Pages

Rizskásás béles

1351.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg élesztő,
1 dl tej,
1 kiskanál cukor,
70 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg vaj,
só,
a töltelékhez:
30 dkg rizs,
8 dkg cukor,
1 l tej,
3 tojás,
a tetejére:
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:

Futtassuk meg az élesztőt cukros, langyos tejben. Ha megkelt, dagasszuk a liszttel, a tojással, és az olvasztott vajjal nem túl lágy, de megfelelően rugalmas tésztává. Amikor már hólyagos, takarjuk le, és hagyjuk meleg helyen kelni. Közben főzzük a rizst cukros tejben puhára, hűtsük ki, majd keverjük bele a tojások sárgáját, és a kemény habbá vert fehérjét. Ezután a kelt tésztát belisztezett deszkán nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, és simítsuk a tetejére a rizst. Mint a rétest tekerjük fel, és tegyük kizsírozott tepsibe. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük meg. Miután kihűlt, felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése