Ads 468x60px

Pages

Pozsonyi kocka

1349.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
20 dkg vaj,
30 dkg baracklekvár,
30 dkg porcukor,
30 dkg darált mák,
10 dkg mazsola,
12 tojás,
1 citrom,
6 dl tejföl,
só,
zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:

Gyúrjunk tésztát a lisztből 8 tojásból, kevés só hozzáadásával. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, és vágjunk belőle 1,5 centis szalagokat. Főzzük ki forrásban lévő sós vízben, hűtsük le hideg vízzel, szűrjük le, és a felhasználásig tartsuk melegen. Keverjük simára 4 tojás sárgáját a vajjal, és a porcukorral, és ízesítsük a citrom lereszelt héjával, valamint a mazsolával. Adjuk hozzá a tejfölt, a cukorral tojások keményre vert habját, és a már kifőtt szalagmetéltet. Keverjük össze lazán. Terítsük a tészta harmadrészét egy vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, és osszuk el egyenletesen. Szórjuk meg bőven darált mákkal, helyezzünk rá tésztát, kenjük meg barackízzel, és folytassuk ezt addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére tészta kerüljön. Süssük 20-25 perc alatt pirosra. Előmelegített tálon, kockákra vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése