Ads 468x60px

Pages

Kányafői mézes

1343.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
15 dkg vaj,
20 dkg méz,
10 dkg porcukor,
cukrozott gyümölcs,
1 evőkanál tej,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 tojás,
2 tojássárgája,
1/2 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:

Gyúrjuk össze a lisztben elmorzsolt vajat az egész tojással, a tojássárgákkal, a porcukorral, a tejben feloldott szódabikarbónával, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a mézzel. Rövid ideig pihentessük, majd nyújtsuk ki 1/2 cm vastagságúra, és szúrjunk ki belőle tetszőleges figurákat, melyeket rakjunk fémlapra, húzzuk át a felvert tojásfehérjével, díszítsük cukrozott gyümölcsdarabokkal. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük világos színűre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése