Ads 468x60px

Pages

Zsedényi szelet

1345.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg cukor,
5 dkg margarin,
1 dkg szalalkáli,
2 tojás,
1 evőkanál méz,
a krémhez:
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
5 dl tej,
1 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
a mázhoz:
20 dkg porcukor,
3 dkg vaj,
2 evőkanál kakaópor.

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük ki gőz felett a tojásokat a cukorral, a margarinnal, és a mézzel. Adjuk hozzá a szalalkálival elkevert lisztet, gyúrjuk össze, majd osszuk 3 részre. A kinyújtott lapokat sütőlemez hátán süssük ki. A krémhez keverjük össze a tejet a liszttel, és főzzük sűrű péppé. Keverjük ki a margarint a cukorral, és ha a tejes pép kihűlt, keverjük hozzá. Ezután a masszát osszuk ketté, az egyik feléhez adjunk kakaóport, a másik feléhez pedig vaníliáscukrot. A lapokat töltsük meg a kétféle krémmel. A mázhoz keverjük simára a porcukrot, a kakaóporral, a vajjal, és kevés forró vízzel. Ezzel a mázzal vonjuk be a sütemény felületét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése