Ads 468x60px

Pages

Egytojásos torta II.

1352.
HOZZÁVALÓK:
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 evőkanál ecet,
2,5 dl tejföl,
25 dkg cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 evőkanál kakaó,
a mázhoz:
2 tojás,
30 dkg cukor,
5 dkg vaj,
3 evőkanál kakaó,
1 evőkanál vízben oldódó kávé,
1 csomag vaníliáscukor,
hány csepp rum.

ELKÉSZÍTÉS:

Oldjuk fel a szódabikarbónát az ecetben. Keverjük habosra a tejföllel, a cukorral, és a tojással, majd dolgozzuk össze a liszttel, és a kakaóporral. Töltsük a tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes lángon süssük meg. Ha elkészült borítsuk tálra és vonjuk be csokoládémázzal. A mázhoz keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd forgassuk bele a habbá vert fehérjéket is. Gőz fölött, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Ezután adjuk hozzá a vajat, és amint elolvadt, vegyük le a tűzről. Szórjuk bele a kakaóport, a kávéport, a vaníliáscukrot, és ízesítsük néhány csepp rummal. Addig kevergessük, amíg olyan nem lesz, mint az olvasztott csokoládé. Ha kevergetés közben a vaj kicsapódna, akkor adjunk hozzá 1 evőkanál forró vizet. Miután a tésztát a mázzal bevontuk, várjuk meg, amíg megdermed, és csak ezután szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése