Ads 468x60px

Pages

Bánsági homoktorta

1597.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
3 szelet csokoládé,
1/2 csomag vaníliáscukor,
5 tojás,
5 dkg porcukor,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
2 csésze erős feketekávé,
3 tojássárgája,
12 dkg cukor,
2 szelet csokoládé,
15 dkg vaj,
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a lereszelt csokoládékkal, a vaníliáscukorral, és a tojások sárgájával. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a zsemlemorzsával elegyített sütőport, majd legvégül az 5 tojás fehérjének keményre vert habját. Magas oldalú vajazott és morzsával kiszórt tortaformába téve, közepes tűznél süssük meg. Kihűlés után vágjuk négy rétegbe, és töltsük meg a következő vajas töltelékkel: folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre az erősre főzött feketekávét a tojássárgákkal, a porcukorral, és a lereszelt csokoládéval. Kihűlésig keverjük habosra a puha vajjal. Az összeállított tortát vágjuk körül, hintsük meg vaníliás porcukorral tetejét és oldalát bőven, majd kevés félretett töltelékből nyomózsákkal nyomjunk a tetejére koszorút és rácsozatot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése