Ads 468x60px

Pages

Maritozzi (mazsolás rúd)

1599.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg kenyértészta,
13 dkg olaj,
4 tojás,
60 dkg liszt,
10 dkg cukor,
mazsola,
tetszés szerint pineamag,
cukrozott narancshéj és cukorszirup.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a kenyértésztát 5 dkg olajjal, 2 tojással, 20 dkg liszttel, majd három óráig melegen hagyjuk állni, hogy megkeljen. Ekkor keverjük hozzá a maradék lisztet, tojást, és olajat. 10 dkg cukor, ízlés szerinti  mazsola, pineamagvak és cukrozott narancshéj egészítik ki a masszát. Formáljunk hosszúkás rudacskákat, helyezzük őket olajjal megkent tepsilapra, melyen további 6 óra – vagy egy éjszaka – hosszat hagyjuk kelni. Befejezésül forró sütőben (kemencében) süssük meg. Ha azt akarjuk, hogy különösen szépek legyenek, felszínüket kenjük meg cukorsziruppal, és tegyük még egy pillanatra vissza a sütőbe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése