Ads 468x60px

Pages

Boszorkány pogácsa

1592.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg dió,
1 citrom,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
4 tojás sárgája,
45 dkg finomliszt,
csipetnyi só
1 tojás fehérje,
10 dkg baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a porcukorral, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. Dolgozzuk bele a lisztet és 1 csipetnyi sót, hogy jól formázható tészta legyen. Formáljunk belőle diónyi golyókat, mártsuk tojásfehérjébe, hempergessük meg a durvára vágott dióban, és a közepét nyomjuk be. Kilisztezett tepsin süssük világosra, és még melegen tegyünk egy kevés lekvárt a kis kráterekbe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése