Ads 468x60px

Pages

Vappu-fánk

1590.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 tojás,
1 mokkáskanál só,
12 dkg cukor,
2 kiskanál. kardamommag,
10 dkg margarin,
kb. 80 dkg liszt,
olaj a sütéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a kardamommagot, a puha margarint, és a liszt egy részét. Kidolgozzuk, és addig adjuk hozzá a lisztet, míg kellemesen puha állagú lesz. Meleg helyen megkelesztjük. Golyókat formálunk belőle és lisztezett deszkán, letakarva tovább kelesztjük. A sütéshez annyi olajat melegítsünk, hogy a fánkok ússzanak benne. Megkelt felükkel lefelé fordítva tesszük a forró olajba, barnára sütjük. Lecsepegtetjük, cukorban megforgatjuk. A fánkokat a formázás előtt lekvárral is tölthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése