1590.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 tojás,
1 mokkáskanál só,
12 dkg cukor,
2 kiskanál. kardamommag,
10 dkg margarin,
kb. 80 dkg liszt,
olaj a sütéshez.
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt langyos tejbe
morzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a kardamommagot, a puha margarint, és a
liszt egy részét. Kidolgozzuk, és addig adjuk hozzá a lisztet, míg kellemesen
puha állagú lesz. Meleg helyen megkelesztjük. Golyókat formálunk belőle és
lisztezett deszkán, letakarva tovább kelesztjük. A sütéshez annyi olajat
melegítsünk, hogy a fánkok ússzanak benne. Megkelt felükkel lefelé fordítva
tesszük a forró olajba, barnára sütjük. Lecsepegtetjük, cukorban megforgatjuk. A
fánkokat a formázás előtt lekvárral is tölthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése