1598.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg zsír,
10 dkg cukor,
1 citrom lereszelt héja,
csipetnyi őrölt fahéj,
1 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
5 dkg mazsola,
a habhoz:
15 dkg darált mogyoró,
15 dkg cukor,
1 szelet csokoládé,
3 tojásfehérje.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a lisztet
a sütőporral, a zsírral, a cukorral, a citrom lereszelt héjával, az őrölt
fahéjjal, az egész tojással, és a vaníliáscukorral. Tegyük a tésztát zsírozott tepsibe kisujjnyi
vastagon, és a mazsolával szórjuk meg, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.
Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve
gyenge sárgulásig süssük. A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos
mézzel való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: keverjük 1/2
óráig erősen habosra az őrölt mogyorót a cukorral, a reszelt csokoládéval és a
tojásfehérjével. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes
átsütésig tovább sütjük. Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése