Ads 468x60px

Pages

Grízpuding gyümölcsmártásban

1588.
HOZZÁVALÓK:
6 dkg búzadara,
1 tojásfehérje,
5 dl tej,
5 dkg cukor,
1 kis üveg (370 ml) magozott meggybefőtt,
1 banán,
1 csomag vaníliás cukor,
1 evőkanál étkezési búzakeményítő,
2 csepp keserűmandula-aroma,
1 citrom héja,
csipetnyi só,
a díszítéshez:
tejcsokoládé,
citromfű.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral meg a citromhéjjal. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét. A tejből vegyük ki a citromhéjat, majd keverjük bele a búzadarát és a keserűmandula-aromát. Kb. 5 percig főzzük. A tűzről levéve óvatosan belevegyítjük a tojáshabot. A grízpudingot négy, hideg vízzel kiöblített formába öntjük, és kb. 2 órára hideg helyre állítjuk. Közben a meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. Az étkezési búzakeményítőt 3 evőkanál befőttlében csomómentesre keverjük. A maradék befőttlevet felforraljuk, majd besűrítjük a keményítős folyadékkal. Beletesszük a meggyet, és hűlni hagyjuk. A grízpudingot kistányérokra borítjuk, majd a meggybefőttel és a karikákra vágott banánnal körítjük. Reszelt tejcsokoládéval és citromfűvel díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése