1596.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg háztartási keksz,
4-5 evőkanál rum,
1/2 kg porcukor,
4 dkg kakaó,
5 dkg cukrozott narancshéj,
3 evőkanál liszt,
2 dl tej,
15 dkg margarin,
10 dkg vaj,
10 dkg dió,
10 dkg mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
A kekszet kézzel tördeljük össze,
és locsoljuk meg a rummal. A porcukrot, a kakaót, a narancshéjat, a lisztet a
tejjel jól forraljuk fel, és a margarint, meg vajat olvasszuk fel benne. Amikor
felolvadt, adjuk hozzá a durvára vagdalt diót és a mazsolát. Az egészet a
megáztatott keksszel jól összekeverjük. Öntsük fóliával bélelt őzgerincformába,
majd fagyasszuk ki, ezután hosszúkás tálra borítva húzzuk le róla a fóliát, és szeleteljük
ferdére.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése