1591.
HOZZÁVALÓK:
1,5 dl tejszín,
25 dkg liszt,
1 kiskanál sütőpor,
12,5 dkg puha margarin,
4-6 kis körte,
cukor,
fahéj,
őrölt mandula,
1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, a sütőport, és a tejszínt összekeverjük, alaposan kidolgozzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivájjuk, az aljukat laposra vágjuk, hogy a tálon megálljanak. Belsejüket ízesítjük fahéjas cukorral, mandulával. A tésztát kinyújtjuk, 4-6 részre osztjuk. Középre tesszük a körtéket, a tészta sarkaival beborítjuk őket. Tojással megkenjük, durvára tört, vagy szeletelt mandulával megszórjuk. Forró sütőben szép barnára sütjük. Ha a körték túl kemények, néhány percig főzzük fahéjas vízben.

A kifúrt körtékbe áfonya- vagy ribizli lekvárt teszek, a lekvárra szórom a darált mandulát, hogy a nedvességet felvegye, a lyukat pedig kis tésztadarabbal eltömöm és így "csomagolom" be.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése