1589.
HOZZÁVALÓK:
25-30 dkg maradék, száraz kalács,
5 dkg vaj (vagy margarin),
2 tojás,
4 dl tej,
4 evőkanál ízlés szerint
választott lekvár,
5 dkg mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
A kalácsot egészen vékony
szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felkockázzuk. A tojást habosra verjük a
tejjel, és hozzákeverjük a lekvárt, a megmosott és leszárazott mazsolát,
valamint az olvasztott, de már nem meleg vajat. A kalácskockákat leöntjük a
lekváros-tojásos tejjel. 15 perc múlva felkeverjük, és egy kikent kis tepsibe
öntjük. A megtöltött tepsit beleállítjuk egy kétujjnyi vízzel telt nagyobb
edénybe, és az előmelegített forró sütőbe toljuk. Legalább 40 percig gőzöljük
erős lángon. Akkor van készen, ha a
beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a "tészta". A tepsiből
kiborítjuk, és négy kockára vágva azonnal kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése