1589.
HOZZÁVALÓK:
25-30 dkg maradék, száraz kalács,
5 dkg vaj (vagy margarin),
2 tojás,
4 dl tej,
4 evőkanál ízlés szerint választott lekvár,
5 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
A kalácsot egészen vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felkockázzuk. A tojást habosra verjük a tejjel, és hozzákeverjük a lekvárt, a megmosott és leszárazott mazsolát, valamint az olvasztott, de már nem meleg vajat. A kalácskockákat leöntjük a lekváros-tojásos tejjel. 15 perc múlva felkeverjük, és egy kikent kis tepsibe öntjük. A megtöltött tepsit beleállítjuk egy kétujjnyi vízzel telt nagyobb edénybe, és az előmelegített forró sütőbe toljuk. Legalább 40 percig gőzöljük erős lángon.  Akkor van készen, ha a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a "tészta". A tepsiből kiborítjuk, és négy kockára vágva azonnal kínáljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése