Ads 468x60px

Pages

Csokoládés kuglóf II.

1764.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 dl tej,
12 dkg vaj vagy margarin,
6 dkg porcukor,
5 dkg főzőcsokoládé,
4 tojássárgája,
6 dkg mazsola,
1 zacskó vaníliáscukor,
csipetnyi só,
a tetejére:
kevés cukrozott kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk szét az élesztőt 1/2 dl tejben, és keverjük el egy teáskanál cukorral, majd langyos helyen futtassuk fel. Dolgozzuk össze alaposan a lisztet, a cukrot, a vaníliáscukrot, a tojássárgákat, a lereszelt csokoládét és csipetnyi sót a felfutott élesztővel, lassanként adjuk hozzá a maradék tejet, és végül a mazsolát is gyúrjuk bele. Tegyük a tésztát kikent kuglófformába és hagyjuk kelni. Ha duplájára nőtt, akkor előmelegített, forró sütőbe téve közepes lángon süssük meg, majd még melegen borítsuk ki a formából, és cukrozott kakaóporral hintsük meg. Csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése