1764.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 dl tej,
12 dkg vaj vagy margarin,
6 dkg porcukor,
5 dkg főzőcsokoládé,
4 tojássárgája,
6 dkg mazsola,
1 zacskó vaníliáscukor,
csipetnyi só,
a tetejére:
kevés cukrozott kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk szét az élesztőt 1/2
dl tejben, és keverjük el egy teáskanál cukorral, majd langyos helyen futtassuk
fel. Dolgozzuk össze alaposan a lisztet, a cukrot, a vaníliáscukrot, a
tojássárgákat, a lereszelt csokoládét és csipetnyi sót a felfutott élesztővel, lassanként
adjuk hozzá a maradék tejet, és végül a mazsolát is gyúrjuk bele. Tegyük a
tésztát kikent kuglófformába és hagyjuk kelni. Ha duplájára nőtt, akkor
előmelegített, forró sütőbe téve közepes lángon süssük meg, majd még melegen
borítsuk ki a formából, és cukrozott kakaóporral hintsük meg. Csak akkor vágjuk
fel, ha már teljesen kihűlt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése