1755.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
7 tojás,
20 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 kg kimagozott meggy,
a krémhez:
1 dl tej,
1 evőkanál liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk a tésztához szükséges
anyagokból meggyes piskótalapot. A krémhez a tejben főzzük sűrűre a lisztet, és
hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük
habosra, majd dolgozzuk össze a tejes liszttel. Kenjük a krémet a kihűlt
meggyes piskóta tetejére, és csorgassunk rá olvasztott csokoládét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése