Ads 468x60px

Pages

Karamellás almatorta

1754.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg alma,
1 citrom leve,
3 tojás,
27,5 dkg cukor,
1,5 dl olaj,
17,5 dkg liszt,
1,5 teáskanál sütőpor,
2 evőkanál vaníliaízű pudingpor,
5 dkg vaj,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
1-2 teáskanál porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg az almát, vágjuk négyfelé, emeljük ki a magházát. A cikkeket szeleteljük fel, majd néhány csepp citromlével öntözzük meg. A tojásokat 18 dkg cukorral verjük habosra, majd fokozatosan keverjük hozzá az olajat. A lisztet keverjük el a sütőporral és a pudingporral, majd szitáljuk bele a tojásos masszába. Egy másik lábosban karamellizáljuk a maradék cukrot világos színűre. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, és addig kevergessük, amíg fel nem olvad. Öntsük a karamellt sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Rendezzük el körben rajta az almaszeleteket, majd egyenletesen osszuk el a tésztát, és simítsuk el. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 45 percig süssük. Vegyük ki a tortát a sütőből, és hagyjuk hűlni. Rácsra borítva, óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. A baracklekvárt melegítsük fel, szitán passzírozzuk át, és kenjük meg vele a torta tetejét. Porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése