1762.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
14 dkg cukor,
4 tojás,
14 dkg darált dió,
2 rúd reszelt csokoládé,
6 dkg mazsola,
6 dkg liszt
késhegynyi sütőpor,
olaj a tepsi kenéséhez,
liszt a hintéshez,
a mázhoz:
10 dkg csokoládé,
2 evőkanál tej,
kevés vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
A habosra kevert vajhoz adjuk hozzá
a cukrot, és keverjük tovább. Folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá
egyenként a tojássárgáját. Ha sima krémszerű, tegyük bele a diót, a csokit, és
a megszárított mazsolát. A krémhez adagoljuk felváltva a sütőporos lisztet és a
tojásfehérjéből keményre vert habot. Öntsük kikent, kilisztezett őzgerincformába
a tésztát. Közepesen meleg sütőben 25-30 percen keresztül tűpróbáig süssük. Ha
megsült, óvatosan borítsuk ki, és miután kihűlt, vonjuk be csokoládémázzal. A csokoládémázhoz
gőz felett keverjük el a megpuhított csokoládét a vajjal és a tejjel, majd
kenjük a kalácsra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése