1761.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 tojás,
2 evőkanál cukor,
a töltelékhez:
25 dkg cukor,
25 dkg darált mandula,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
5 dkg mazsola,
1 citrom lereszelt héja.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a vajat a liszttel, a sütőporral, a tojással és
a cukorral. Nyújtsuk ki háromszor a tésztát, melyet végül két egyenlő részre
osztva, tepsiben a következő töltelékkel kenjünk meg. Főzzünk a cukorból sűrű
szirupot, majd adjuk hozzá az őrölt mandulát, a tört fahéjat, a mazsolát és a
citrom lereszelt héját. Kenjük meg a tésztát tojással és villával pár helyen
megszurkálva, erős tűznél süssük meg. Csinos mignonokat készíthetünk, ha a
kinyújtott tésztából négyszegletes darabokat vágunk, melyekre a töltelékből
tojásnagyságú halmokat rakunk. A tésztadarabok négy sarkát felhajtva
összefogjuk, és tornyocskákat formálunk, melyekbe sütés előtt hosszúra vágott
mandulaszemeket tűzdelünk. A kihűlt kész tornyocskákat mártsuk cukros,
csokoládés mázba, szárítsuk meg és mignon-papírkapszulákba helyezve tálaljuk
fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése