Ads 468x60px

Pages

Farsangi szelet

1761.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 tojás,
2 evőkanál cukor,
a töltelékhez:
25 dkg cukor,
25 dkg darált mandula,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
5 dkg mazsola,
1 citrom lereszelt héja.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a vajat a liszttel, a sütőporral, a tojással és a cukorral. Nyújtsuk ki háromszor a tésztát, melyet végül két egyenlő részre osztva, tepsiben a következő töltelékkel kenjünk meg. Főzzünk a cukorból sűrű szirupot, majd adjuk hozzá az őrölt mandulát, a tört fahéjat, a mazsolát és a citrom lereszelt héját. Kenjük meg a tésztát tojással és villával pár helyen megszurkálva, erős tűznél süssük meg. Csinos mignonokat készíthetünk, ha a kinyújtott tésztából négyszegletes darabokat vágunk, melyekre a töltelékből tojásnagyságú halmokat rakunk. A tésztadarabok négy sarkát felhajtva összefogjuk, és tornyocskákat formálunk, melyekbe sütés előtt hosszúra vágott mandulaszemeket tűzdelünk. A kihűlt kész tornyocskákat mártsuk cukros, csokoládés mázba, szárítsuk meg és mignon-papírkapszulákba helyezve tálaljuk fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése