1765.
HOZZÁVALÓK:
4 evőkanál vaj,
6 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 tojássárgája,
60 dkg liszt,
1/4 l tej,
a kovászhoz:
2 dkg cukor,
3 dkg élesztő,
1,5 dl tej,
a töltelékhez:
25 dkg mák,
4 dl tej,
10 dkg porcukor,
reszelt citromhéj,
fahéj,
5 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Tegyük bele a 2 tojássárgáját, és keverjük tovább. A 1,5 dl tejben keverjük el az élesztőt és a cukrot, majd futtassuk fel. Az átszitált liszthez adjuk hozzá a sót, és a kovásszal, a krémmel és a tejjel gyúrjunk tésztát, amit kelesszünk meg. Lisztel meghintett gyúródeszkán, nyújtsuk ki és kenjük meg a máktöltelékkel. A ledarált mákot, a tejjel, a cukorral, a citrommal, és a fahéjjal, illetve a mazsolával főzzük fel. Csavarjuk fel, majd tegyük kikent kuglófformába. Kelesszük és előmelegített sütőben kb. 50 percig süssük. Kötőtű beszúrásával győződjünk meg arról, hogy a kuglóf teljesen átsült-e.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése