1767.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
33 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
vaníliáscukor,
lereszelt citromhéj.
a töltelékhez:
50 dkg túró,
4 dl tejszín,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
csipetnyi vaníliáscukor,
10 dkg mazsola,
2 dkg zselatin.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a hozzávalókból sárga linzertésztát, melyből formázzunk három kerek lapot, majd süssük meg és hűtsük ki. Közben a túróból készítsük el a tölteléket, amihez törjük át a túrót, adjuk hozzá a vajat, és keverjük habosra. Tegyük bele a mazsolát, a vaníliáscukrot és a tejszínhabot, amibe előzetesen belekevertük a langyos vízben oldott zselatint. A lapok közé úgy töltsük a tölteléket, hogy egy szétnyitható tortaformába tesszük. Hűtőszekrényben dermesszük meg a tortát, ezután szeleteljük, és cukrozott tejszínhabbal díszítsük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése