1753.
HOZZÁVALÓK:
a borzseléhez:
30 dl Tokaji Furmint,
5 dkg cukor,
2 dkg zselatin,
4 szem szegfűszeg,
1 darabka fahéj,
1 dl víz,
a díszítéshez:
10 dkg szőlő,
1 dl tejszínhab,
1 dkg pörkölt mandula,
10 dkg csokoládé,
a krémhez:
3 dl bor,
1 dl víz,
2 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
4 dl tejszínhab,
1,5 dkg zselatin.
ELKÉSZÍTÉS:
A borzseléhez a szegfűszegből,
fahéjból és vízből főzzünk fűszerkivonatot. A beáztatott zselatinnal és a
borral főzzük fel, majd hűtsük le. A kristálycukorral készítsünk krusztázott
poharakat, a borzselét töltsük bele, díszítsük szőlőszemekkel és dermesszük meg.
Keverjük simára a tojássárgákkal, a vízzel, a pudingporral, a porcukorral, majd
forrásban lévő borral főzzük fel. Ha a krémalapunk már langyos (30 fok körül
van), kemény tejszínhabbal lazítsuk. Azonnal töltsük a zselés poharakba. Tejszínhabbal,
szőlőszemekkel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése