1753.
HOZZÁVALÓK:
a borzseléhez:
30 dl Tokaji Furmint,
5 dkg cukor,
2 dkg zselatin,
4 szem szegfűszeg,
1 darabka fahéj,
1 dl víz,
a díszítéshez:
10 dkg szőlő,
1 dl tejszínhab,
1 dkg pörkölt mandula,
10 dkg csokoládé,
a krémhez:
3 dl bor,
1 dl víz,
2 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
4 dl tejszínhab,
1,5 dkg zselatin.

ELKÉSZÍTÉS:
A borzseléhez a szegfűszegből, fahéjból és vízből főzzünk fűszerkivonatot. A beáztatott zselatinnal és a borral főzzük fel, majd hűtsük le. A kristálycukorral készítsünk krusztázott poharakat, a borzselét töltsük bele, díszítsük szőlőszemekkel és dermesszük meg. Keverjük simára a tojássárgákkal, a vízzel, a pudingporral, a porcukorral, majd forrásban lévő borral főzzük fel. Ha a krémalapunk már langyos (30 fok körül van), kemény tejszínhabbal lazítsuk. Azonnal töltsük a zselés poharakba. Tejszínhabbal, szőlőszemekkel díszítsük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése