1766.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
a töltelékhez:
40 dkg túró,
20 dkg vaj,
3 tojássárgája,
8 dkg mazsola,
2 dkg vaníliáscukor,
lereszelt citromhéj,
40 dkg tortabevonó csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a linzertésztát a
hozzávalókból, majd nyújtsuk ki két-három milliméter vastagságúra, és
fánkszaggatóval vágjunk belőle korongokat. Helyezzük sütőlemezre, és közepes
hőmérsékletű sütőben süssük meg. Készítsük el a túrókrémet, majd a
linzerkorongokat kettesével ragasszuk össze a töltelékkel. A csokoládé
tortabevonót olvasszuk fel, vigyázva, hogy ne égjen az edény aljára. Ebben mártsuk meg a lehűtött tésztákat.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése