Ads 468x60px

Pages

Csokoládés szélkerék

1927.
HOZZÁVALÓK:
17,5 dkg vaj,
17,5 dkg cukor,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
3 evőkanál kakaópor,
kevés felvert tojásfehérje.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, Adjuk hozzá a tojást és a vaníliáscukrot, majd dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát osszuk két részre, és az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport. Formáljunk belőlük 1-1 cipót, majd csomagoljuk fóliába és hűtsük le. A szélkerékformák elkészítéséhez a fehér és a csokoládés tésztát nyújtsuk egyforma téglalapokká. A fehéret kenjük be tojásfehérjével, és helyezzük rá a csokoládés tésztát. Ez utóbbit is kenjük be tojásfehérjével. Tekerjük fel, mint egy piskótatekercset, majd tegyük fóliába és hűtsük le. Fél cm-es szeletekre vágva fektessük egy tepsibe, és kb. 8-10 percig süssük 190 fokon.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése