1921.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
15 dkg barnacukor,
35 dkg Graham liszt,
késhegynyi sütőpor,
15 dkg aszalt trópusi gyümölcskeverék,
15 dkg kandírozott citromhéj,
1 citrom lereszelt héja,
a mázhoz:
4 evőkanál citromhéj,
15 dkg porcukor
színes cukorkák a díszítéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojásokat cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. Aprítógépben aprítsuk fel a kandírozott citromhéjat és az aszalt gyümölcsöket, azután keverjük ezt és a reszelt citromhéjat is a tésztához. Alaposan dolgozzuk össze, majd formáljunk kicsi golyókat a tésztából, helyezzük őket kizsírozott tepsibe, és süssük ki 160 fokon kb. húsz perc alatt. Miután kihűltek a golyócskák, kenjük be valamennyit citromléből és porcukorból kevert mázzal és díszítsük apró, színes cukorkákkal.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése