1921.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
15 dkg barnacukor,
35 dkg Graham liszt,
késhegynyi sütőpor,
15 dkg aszalt trópusi
gyümölcskeverék,
15 dkg kandírozott citromhéj,
1 citrom lereszelt héja,
a mázhoz:
4 evőkanál citromhéj,
15 dkg porcukor
színes cukorkák a díszítéshez.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojásokat
cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. Aprítógépben aprítsuk
fel a kandírozott citromhéjat és az aszalt gyümölcsöket, azután keverjük ezt és
a reszelt citromhéjat is a tésztához. Alaposan dolgozzuk össze, majd formáljunk
kicsi golyókat a tésztából, helyezzük őket kizsírozott tepsibe, és süssük ki
160 fokon kb. húsz perc alatt. Miután kihűltek a golyócskák, kenjük be
valamennyit citromléből és porcukorból kevert mázzal és díszítsük apró, színes
cukorkákkal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése