1931.
HOZZÁVALÓK:
2,5 dl tej,
10 dkg cukor,
1 mokkáskanál só,
2 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
10-10 dkg apróra vágott, hámozott mandula, - cukrozott citromhéj, - cukrozott  gyümölcs,
1 citrom lereszelt héja,
10 dkg mazsola,
2 tojás,
15 dkg vaj,
csipetnyi őrölt szerecsendió,
5 dkg olvasztott vaj,
1/2 kiskanál őrölt fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet, és tegyük bele a cukrot, és a sót. Míg a tej hűl, az élesztőt 1/2 dl meleg vízben lazítsuk fel. Öntsük a langyos tejbe és a liszt negyedével keverjük simára. Takarjuk le, és kelesszük a kétszeresére. Keverjük bele a citromhéjakat, a mandulát, a mazsolát, a fahéjat, a tojásokat, a vajat, és a megmaradt liszt háromnegyedét. Addig verjük, lassan keverve bele a megmaradt lisztet, míg teljesen rugalmas lesz és elválik a táltól. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra, 50 x 30 cm nagyságú téglalap formára, a közepébe nyomjunk mélyedést, amibe öntsük bele az olvasztott vajat. Hajtogassuk össze, a tetejét is vajazzuk meg. Letakarva kelesszük a kétszeresére. Formázzuk kifli alakúra, kenjük meg olvasztott vajjal, és tegyük kivajazott tepsibe. Közepes lángon kb. 1 órán át süssük. Miután megsült, szórjuk meg porcukorral.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése