1920.
HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
6 tojás,
6 evőkanál porcukor,
6 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg darált dió,
reszelt citromhéj,
fahéj,
a diókrémhez, és a díszítéshez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
15 dkg durvára vágott dió,
rumaroma,
1 piros marcipánrúd.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a tojássárgákat a cukorral. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd fakanállal lassan keverjük bele a cukros tojássárgákat. Adjuk hozzá a lisztet óvatosan, és alaposan keverjük el. Öntsük tortaformába, és előmelegített sütőben süssük meg. A krémhez keverjük ki jól a cukrot és a vajat, majd darált dióval és rumaromával ízesítsük. A kihűlt tortalapot vágjuk három lapra, és töltsük meg a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is kenjük be, majd tegyük hűtőbe. A marcipánmasszát gyúrjuk át, nyújtsuk ki 3 milliméter vastagságúra, és formázzunk belőle Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat. Tálalás előtt a torta oldalát durvára vágott dióval szórjuk be, a tetejét piros marcipán Mikulásokkal díszítsük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése