1920.
HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
6 tojás,
6 evőkanál porcukor,
6 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg darált dió,
reszelt citromhéj,
fahéj,
a diókrémhez, és a díszítéshez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
15 dkg durvára vágott dió,
rumaroma,
1 piros marcipánrúd.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a
tojássárgákat a cukorral. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd a
fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd
fakanállal lassan keverjük bele a cukros tojássárgákat. Adjuk hozzá a lisztet
óvatosan, és alaposan keverjük el. Öntsük tortaformába, és előmelegített
sütőben süssük meg. A krémhez keverjük ki jól a cukrot és a vajat, majd darált
dióval és rumaromával ízesítsük. A kihűlt tortalapot vágjuk három lapra, és töltsük
meg a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is kenjük be, majd tegyük hűtőbe. A
marcipánmasszát gyúrjuk át, nyújtsuk ki 3 milliméter vastagságúra, és formázzunk
belőle Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat. Tálalás előtt a torta oldalát
durvára vágott dióval szórjuk be, a tetejét piros marcipán Mikulásokkal díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése