1917.
HOZZÁVALÓK:
3/4 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg szír,
10 dkg cukor,
kevés citromlé,
késhegynyi őrölt fahéj,
a töltelékhez:
12 dkg darált mák,
kevés tej,
vaníliáscukor,
néhány dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a sütőporral elkevert lisztet a zsírral, a cukorral, a citromlével és az őrölt fahéjjal. Nyújtsuk a tésztát késhát vastagságúra és derelyevágóval vágjuk egyenlő, kb. 3 ujjnyi széles darabokra. A szeletek közepébe tegyünk ujjnyi vastag csíkban a mákból vanillincukros tejben főtt, mazsolával meghintett mákos tölteléket, és hosszában hajtsuk össze. Kenjük meg tojássárgájával, és közepes tűznél süssük. Tálaláskor hintsük meg vaníliás porcukorral.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése