Ads 468x60px

Pages

Palacsintaforgács

1929.
HOZZÁVALÓK:
1 tojás,
3 dl tej,
15-20 dkg finomliszt,
1 dl szódavíz,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 csapott teáskanál só,
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
késhegynyi sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tojást, keverjünk hozzá 2 dl tejet és a lisztet, majd a fűszereket is szórjuk bele. Ha a massza már sima, apránként adjuk hozzá a maradék tejet és a szódavizet. A szokásos palacsintatésztánál kissé sűrűbbnek kell lennie. Legalább fél óráig hagyjuk állni, hogy a liszt jól megduzzadhasson, majd teáskanállal adagolva forgassuk bele a 170 fokos olajba. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba, nehogy nagyon összesüljenek a szabálytalan alakú falatok. Ha szép barnáspirosra sültek (2-3 perc), szűrjük le, és tegyünk bele újabb adagot. Melegen is, hidegen is remek bor- vagy sörkorcsolya.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése