Ads 468x60px

Pages

Karácsonyi hablánc

1926.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás fehérje,
27 dkg kristálycukor,
6 dkg porcukor,
piros ételfesték a színezéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk nagyon kemény habot a tojás fehérjéből 7 dkg finom kristálycukorral. A maradék cukorból, és egy kevés vízből főzzünk sűrű szirupot, folyamatos keverés közben öntsük bele a habba, és addig verjük, míg kihűl. A hab nagyon kemény legyen! Ezután keverjük bele a porcukrot, és a masszát osszuk két részre. Az egyik részt fessük meg egy kevés piros festékkel, a másikat hagyjuk fehéren. Az így elkészített habot, tegyük nyomózsákba, és egy kikent tepsibe nyomjunk belőle apró csókokat. Helyezzünk a habcsókra ezüstfonalat, és a csókok közötti fonálra kisebb csókokat nyomjunk.(a rózsaszín és fehér csókokat váltogassuk). Az így elkészített láncokat mérsékelten meleg sütőben szárítsuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése