1923.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg lágy margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 üvegcse vaníliaaroma,
1 tojás,
15 dkg liszt,
3 dkg étkezési keményítő.
a mázhoz:
10 dkg porcukor,
1/2 csomag erdei gyümölcs- vagy
eperízű zselépor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint egy
keverőedényben. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliáscukrot és az aromát, és addig
keverjük, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. A tojást kb. fél percig keverjük
bele. Keverjük el a lisztet a keményítővel, és szitáljuk a masszába. Osszuk a
tésztát három egyenlő részre, és egyesével töltsük habzsákba. Egy, kb. 0,7 cm
átmérőjű nyomófejjel húzzunk 7 cm hosszú csíkokat a sütőpapírral bélelt
sütőlemezre. A sütőt 200 fokra előmelegítve a sütési idő 6 perc. A süteményt a
sütőpapírral együtt húzzuk le a sütőlemezről. A máz elkészítéséhez keverjük a
porcukrot 3-4 evőkanál vízzel egy nagy tálban sűrű mázzá. A zseléport öntsük
egy edénybe. A süteményt "fejükkel" kb. fél cm mélyen mártsuk a mázba,
az alját töröljük le, majd egyből mártsuk a zseléporba. Kb. 30 percig hagyjuk állni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése