1922.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
1/2 mokkáskanál sütőpor,
vaj,
a töltelékhez és a díszítéshez:
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
rumaroma,
10-10 dkg finomra darált mogyoró
és durvára vágott mogyoró,
1 rúd zöld marcipán,
színes cukorkák és gyöngyök.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el alaposan a
tojássárgákat a cukorral, és a tojásfehérjét verjük kemény habbá. Habverővel
verve a fehérjehabhoz adjuk hozzá a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal
kevergetve lassan szórjuk bele a sütőporos lisztet. Öntsük a masszát kivajazott
fenyő alakú formába, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg.
A kihűlt piskótát vágjuk két lapra. A krémhez keverjük ki alaposan a cukrot a
vajjal, közben ízesítsük a darált mogyoróval és a rumaromával. A kihűlt tortalapokat
töltsük meg mogyorókrémmel, és vékonyan kenjük be a külsejét is, majd a durvára
vágott mogyoróval a széleit vonjuk be. A marcipánt gyúrjuk át, nyújtsuk ki, és vágjuk
körbe a fenyőforma mentén, majd illesszük a torta tetejére. A tetejét színes cukorkákkal,
gyöngyökkel díszíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése