Ads 468x60px

Pages

Fenyőfatorta

1922.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
1/2 mokkáskanál sütőpor,
vaj,
a töltelékhez és a díszítéshez:
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
rumaroma,
10-10 dkg finomra darált mogyoró és durvára vágott mogyoró,
1 rúd zöld marcipán,
színes cukorkák és gyöngyök.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el alaposan a tojássárgákat a cukorral, és a tojásfehérjét verjük kemény habbá. Habverővel verve a fehérjehabhoz adjuk hozzá a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal kevergetve lassan szórjuk bele a sütőporos lisztet. Öntsük a masszát kivajazott fenyő alakú formába, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg. A kihűlt piskótát vágjuk két lapra. A krémhez keverjük ki alaposan a cukrot a vajjal, közben ízesítsük a darált mogyoróval és a rumaromával. A kihűlt tortalapokat töltsük meg mogyorókrémmel, és vékonyan kenjük be a külsejét is, majd a durvára vágott mogyoróval a széleit vonjuk be. A marcipánt gyúrjuk át, nyújtsuk ki, és vágjuk körbe a fenyőforma mentén, majd illesszük a torta tetejére. A tetejét színes cukorkákkal, gyöngyökkel díszíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése