1924.
HOZZÁVALÓK:
7 dkg egész mogyoró,
2 dl tejszín,
1 liter csokoládéfagylalt
téglalap alakú dobozban,
néhány darab keksz.
ELKÉSZÍTÉS:
A kistányérunk és a fagylaltos
doboz nagyságához igazítva készítsünk egy kb. 12 cm magas, csizma alakú papírsablont.
A mogyoró felét vágjuk durvára, a tejszínt verjük kemény habbá. A fagylaltból a
sablon és egy éles kés segítségével vágjunk ki négy csizmát, majd rakjuk a
tányérra. A fagylaltot először a rövidebbik oldalával párhuzamosan, majd vízszintesen
is vágjuk ketté, azaz négy darab kb. 9x12 cm nagyságú téglalapot készítünk. A
csizma tetejét, mint egy prémcsíkot, gazdagon vonjuk be tejszínhabbal. A
maradék mogyorót és a kekszeket a tejszínhab felett osszuk szét, mintha ajándék
lenne a csizmában. A vágott mogyorót szórjuk a csizma köré.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése