1924.
HOZZÁVALÓK:
7 dkg egész mogyoró,
2 dl tejszín,
1 liter csokoládéfagylalt téglalap alakú dobozban,
néhány darab keksz.

ELKÉSZÍTÉS:
A kistányérunk és a fagylaltos doboz nagyságához igazítva készítsünk egy kb. 12 cm magas, csizma alakú papírsablont. A mogyoró felét vágjuk durvára, a tejszínt verjük kemény habbá. A fagylaltból a sablon és egy éles kés segítségével vágjunk ki négy csizmát, majd rakjuk a tányérra. A fagylaltot először a rövidebbik oldalával párhuzamosan, majd vízszintesen is vágjuk ketté, azaz négy darab kb. 9x12 cm nagyságú téglalapot készítünk. A csizma tetejét, mint egy prémcsíkot, gazdagon vonjuk be tejszínhabbal. A maradék mogyorót és a kekszeket a tejszínhab felett osszuk szét, mintha ajándék lenne a csizmában. A vágott mogyorót szórjuk a csizma köré.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése