2157.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
5 dl pálinka
(törköly vagy szilva),
1/2 csomag
sütőpor,
porcukor,
só,
vaníliáscukor,
20 dkg
barackdzsem,
3 dl
barackpálinka.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a
lisztet a sütőporral, egy mokkáskanál porcukorral, és egy csipetnyi sóval. Készítsünk
fészket a közepébe, ebbe tegyük a tejfölt, a tojássárgákat, és a pálinkát. Gyúrjuk
levestészta keménységű tésztává, jól kidolgozzuk. Sodorjunk a tésztából –
konyharuhával letakart félóra pihentetés után – kisujjnyi vastag rudakat,
amiket daraboljunk 7-8 cm hosszúságúra. A rudacskákat vágjuk be félig egyik
végüknél 3 cm hosszan, majd fordítsuk el a rudacskákat kilencven fokkal, és
hasonlóan metsszük be. Ezután a tésztánkat úgy alakítsuk ki, mintha háromláb
lenne. Néhány perc, pihentetés után bő olajban süssük. A szép pirosra sült
tésztát még melegen forgassuk vaníliás porcukorba. A frissen sült bábafogak
kicsit kemények, de barackpálinkás lekvárral fogyasztva kitűnőek.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése