2152.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
4 evőkanál
porcukor,
4 evőkanál
nagyon finomra darált dióbél,
csipetnyi só,
a krémhez:
15 dkg vaj,
15 dkg nagyon
finomra darált dióbél,
15 dkg
porcukor,
1/2 dl tej,
1 narancs,
4 dkg reszelt
étcsokoládé,
1 evőkanál
rum,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta
elkészítéséhez keverjük a tojássárgákat fehéredésig a porcukor felével és a
sóval. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd ha már megáll benne a kanál,
akkor adjuk hozzá a maradék cukrot is, és így verjük tovább. Óvatosan forgassuk
bele a cukros tojássárgákat és a darált diót. Egy közepes tortaformát béleljünk
ki fehér papírlappal, ebbe simítsuk a tortamasszát, és tegyük előmelegített
forró sütőbe. Közepes hőmérsékletű sütőben lassan süssük meg. Míg a torta sül,
a krémhez keverjük habosra a vajat a porcukorral, apránként keverjük bele a
darált diót, a tejet, a rumot, a narancs kifacsart levét és a lereszelt héját.
Végül adjuk hozzá a reszelt csokoládét is, és addig keverjük tovább, amíg az
egész egynemű, habos krémmé változik. A megsült tortát borítsuk deszkára és
hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjuk 3 lapba, a lapokat kenjük meg a krémmel, és
eredeti formájára összeállítva, a tetejét meg az oldalát is vonjuk be. Tetszés
szerint díszíthető dióbéllel, reszelt csokoládéval. Hűtőszekrényben hűtsük le
jól és csak ezután tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése