Ads 468x60px

Pages

Fáraó keksz

2158.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg szitált, finom búzaliszt,
10 dkg reszelt mandula,
2 tojássárgája,
15 dkg méz,
20 dkg hideg vaj,
szükség szerint tej,
a megkenéshez:
tojássárgája,
a tetejére:
aprított pisztácia, mandula, vagy mogyoró.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk omlós tésztát a tej, a mandula, a tojássárgáják, a méz, és a vaj összedolgozásával, majd tegyük 1 órára hűtőbe. Nyújtsuk ki, és különböző alakúra szaggassuk ki. Tojássárgájával kenjük meg, és szórjuk meg pisztáciával, vagy mandulával, mogyoróval. Megkent sütőlapon vagy sütőpapíron, forró sütőben 10-15 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése