2151.

HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
50 dkg kimagozott meggy,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Béleljünk ki alufóliával egy közepes méretű kapcsos tortaformát úgy, hogy olyan magas pereme is legyen, mint amilyen magas a forma. Kenjük ki az alját kevés vajjal. Szórjuk bele a kimagozott, és szitán lecsöpögtetett meggyet a forma aljába. Keverjük habosra a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel, majd csorgassuk bele az olvasztott, de már teljesen kihűlt vajat. Ezután keverjük tovább a sütőporral összevegyített liszttel. Öntsük a masszát a meggyre. Tegyük előmelegített, közepesen meleg sütőbe, és közepes lángon tűpróbáig süssük. Borítsuk a formából egy tálra, és óvatosan húzzuk le róla a fóliát. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább egy napra tegyük hűtőszekrénybe, és csak ezután vágjuk fel.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése