2151.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
25 dkg vaj,
25 dkg
porcukor,
20 dkg liszt,
50 dkg
kimagozott meggy,
1 teáskanál
sütőpor,
1 mokkáskanál
reszelt citromhéj,
1 késhegynyi őrölt
szegfűszeg,
1 késhegynyi őrölt
fahéj,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Béleljünk ki alufóliával
egy közepes méretű kapcsos tortaformát úgy, hogy olyan magas pereme is legyen,
mint amilyen magas a forma. Kenjük ki az alját kevés vajjal. Szórjuk bele a
kimagozott, és szitán lecsöpögtetett meggyet a forma aljába. Keverjük habosra a
tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel, majd csorgassuk bele az olvasztott,
de már teljesen kihűlt vajat. Ezután keverjük tovább a sütőporral
összevegyített liszttel. Öntsük a masszát a meggyre. Tegyük előmelegített,
közepesen meleg sütőbe, és közepes lángon tűpróbáig süssük. Borítsuk a formából
egy tálra, és óvatosan húzzuk le róla a fóliát. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd
legalább egy napra tegyük hűtőszekrénybe, és csak ezután vágjuk fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése