2148.
HOZZÁVALÓK:
alma,
birsalma,
körte,
literenként 1
teáskanál citromsav,
üvegenként 3
szelet citromkarika,
a
tartósítóléhez literenként:
2 dkg só,
4 dkg cukor,
1 teáskanál
ételízesítő,
4-5 szem
szegfűbors,
1/2 dl 20 %-os
ecet.
ELKÉSZÍTÉS:
Vegyünk egyenlő
mennyiségeket almából, birsből és körtéből, minden liter vízhez 1 teáskanál citromsav
szükséges, míg üvegenként 3 szelet citromkarika, a tartósítólé minden literéhez
pedig 2 dkg só, 4 dkg cukor, 1 teáskanál ételízesítő por, 4-5 szem szegfűbors,
1/2 dl 20 %-os ecet. Csumázzuk ki a megmosott gyümölcsöket, az esetleg hibás
részeket vágjuk ki, és héjastól daraboljuk egyformára. Forrásban lévő,
citromsavas vízben 2 percig főzzük elő, majd szűrjük le és hűtsük ki. Az üvegek
aljára fektessünk citromkarikákat és a gyümölcsöket szép sorban rakjuk rá. A
tartósítólét a fűszerekkel együtt óvatosan öntsük a gyümölcsökre, majd kössük
le. Vízbe állítva kb. 15 percig forraljuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk
kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése