2148.

HOZZÁVALÓK:
alma,
birsalma,
körte,
literenként 1 teáskanál citromsav,
üvegenként 3 szelet citromkarika,
a tartósítóléhez literenként:
2 dkg só,
4 dkg cukor,
1 teáskanál ételízesítő,
4-5 szem szegfűbors,
1/2 dl 20 %-os ecet.

ELKÉSZÍTÉS:
Vegyünk egyenlő mennyiségeket almából, birsből és körtéből, minden liter vízhez 1 teáskanál citromsav szükséges, míg üvegenként 3 szelet citromkarika, a tartósítólé minden literéhez pedig 2 dkg só, 4 dkg cukor, 1 teáskanál ételízesítő por, 4-5 szem szegfűbors, 1/2 dl 20 %-os ecet. Csumázzuk ki a megmosott gyümölcsöket, az esetleg hibás részeket vágjuk ki, és héjastól daraboljuk egyformára. Forrásban lévő, citromsavas vízben 2 percig főzzük elő, majd szűrjük le és hűtsük ki. Az üvegek aljára fektessünk citromkarikákat és a gyümölcsöket szép sorban rakjuk rá. A tartósítólét a fűszerekkel együtt óvatosan öntsük a gyümölcsökre, majd kössük le. Vízbe állítva kb. 15 percig forraljuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése