2153.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
17 dkg
porcukor,
4 tojás,
1 nagy narancs
lereszelt héja,
2 narancs
kicsavart leve,
1/2 dl
narancsszörp,
5 dkg liszt,
5 dkg, finomra
darált dió,
1 púpozott
mokkáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a tetejére:
2 dl tejszín,
1 csomag
vaníliáscukor,
1 nagy narancs
kifacsart leve.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a
tojássárgákat fehéredésig a porcukorral, majd adjuk hozzá a vajat és keverjük tovább.
Ha már könnyű, habos a massza, szórjuk bele a vaníliáscukrot, a sót, a sütőport,
a lereszelt narancshéjat, a diót és a lisztet, majd öntsük bele a narancslevet
is. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Végül forgassuk bele a keményre vert
tojáshabot is. Simítsuk az egészet papírral bélelt tortaformába, és mérsékelten
meleg sütőben süssük meg. Deszkára borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Egy
hurkapálcával szurkáljuk meg, majd a lyukakba öntsük bele a frissen kipréselt
narancs levét. Minél több helyen szurkáljuk meg, annál jobban átveszi a narancs
ízét a sütemény. Csomagoljuk folpackba és egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe. A
tejszínt verjük kemény habbá - közvetlenül tálalás előtt - és narancsszörppel
ízesítve halmozzuk a tortára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése