2153.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
4 tojás,
1 nagy narancs lereszelt héja,
2 narancs kicsavart leve,
1/2 dl narancsszörp,
5 dkg liszt,
5 dkg, finomra darált dió,
1 púpozott mokkáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a tetejére:
2 dl tejszín,
1 csomag vaníliáscukor,
1 nagy narancs kifacsart leve.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojássárgákat fehéredésig a porcukorral, majd adjuk hozzá a vajat és keverjük tovább. Ha már könnyű, habos a massza, szórjuk bele a vaníliáscukrot, a sót, a sütőport, a lereszelt narancshéjat, a diót és a lisztet, majd öntsük bele a narancslevet is. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Végül forgassuk bele a keményre vert tojáshabot is. Simítsuk az egészet papírral bélelt tortaformába, és mérsékelten meleg sütőben süssük meg. Deszkára borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Egy hurkapálcával szurkáljuk meg, majd a lyukakba öntsük bele a frissen kipréselt narancs levét. Minél több helyen szurkáljuk meg, annál jobban átveszi a narancs ízét a sütemény. Csomagoljuk folpackba és egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe. A tejszínt verjük kemény habbá - közvetlenül tálalás előtt - és narancsszörppel ízesítve halmozzuk a tortára.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése