2146.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
16 dkg zsír,
12 dkg cukor,
4 tojássárgája,
1 csomag
sütőpor,
1 citrom,
kakaó,
a krémhez:
4
tojásfehérje,
20 dkg cukor,
20 dkg darált
dió,
lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a
lisztet a zsírral, a cukorral, a tojások sárgájával, a sütőporral és a citrom
lereszelt héjával. Osszuk két részre a tésztát, és az egyik felébe gyúrjunk kakaót.
Nyújtsuk ki előbb a kakaós lapot, kenjük meg lekvárral, majd tegyük rá a
világos lapot, és félig süssük meg. A krém elkésztéséhez verjük fel a tojásfehérjéket
a cukorral, adjuk hozzá a darált diót és kenjük a tésztára, alatta is kenjük meg
lekvárral. Lassú tűzön süssük készre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése