2146.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
16 dkg zsír,
12 dkg cukor,
4 tojássárgája,
1 csomag sütőpor,
1 citrom,
kakaó,
a krémhez:
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
20 dkg darált dió,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a zsírral, a cukorral, a tojások sárgájával, a sütőporral és a citrom lereszelt héjával. Osszuk két részre a tésztát, és az egyik felébe gyúrjunk kakaót. Nyújtsuk ki előbb a kakaós lapot, kenjük meg lekvárral, majd tegyük rá a világos lapot, és félig süssük meg. A krém elkésztéséhez verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral, adjuk hozzá a darált diót és kenjük a tésztára, alatta is kenjük meg lekvárral. Lassú tűzön süssük készre.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése